Δισκοπλαστική με Gel (Discogel)

Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται μία νέα μέθοδος, η δισκοπλαστική με gel (Discogel), κατά την οποία γίνεται ένεση ειδικόυ gel στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, με τοπική αναισθησία και υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο, με σκοπό την ανασυγκρότηση του δίσκου και την άρση της νευρικής πίεσης που προκαλεί πόνο στα κάτω άκρα.

 

δισκοπλαστική με gel

 

Πότε εφαρμόζεται η  Δισκοπλαστική με Gel (Discogel);

Η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση της κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου (δισκοκήλη). Η πάθηση αυτή προκαλείται όταν ο μεσοσπονδύλιος δίσκος εκφυλίζεται, προκαλεί πόνο στη μέση (οσφυαλγία) και μπορεί να πιέζει κάποιο νεύρο (νευρική ρίζα) με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος και στο πόδι (ισχιαλγία). Οι ενδείξεις για δισκοπλαστική με gel (Discogel) είναι  μικρές έως μεσαίου μεγέθους προβολές, μετά από επιβεβαίωση με μαγνητική τομογραφία. Πόνος αυχένα, πλάτης, ή μέσης δισκογεννούς αιτιολογίας, ισχιακός ή μηριαίος πόνος, ο οποίος περιορίζει την φυσιολογική δραστηριότητα χωρίς βελτίωση μετά από συντηρητική αγωγή.

 

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου: Δισκοπλαστική με Gel (Discogel)

Η μέθοδος αυτή έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

  • Είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος
  • Γίνεται υπό τοπική αναισθησία
  • Η νοσηλεία του ασθενή δεν είναι απαραίτητη
  • Είναι αναίμακτη μέθοδος

 

δισκοπλαστική με gel

 

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της μεθόδου

Πρακτικά δεν υπάρχουν παρενέργειες και όταν η μέθοδος γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό είναι ολιγόλεπτη και ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει από το νοσοκομείο εντός 2-3 ωρών. Το κύριο μειονέκτημα είναι η μη ανακούφιση από τα ενοχλήματα όταν η εκφύλιση του μεσοσπονδυλίου διαστήματος είναι προχωρημένη, ή όταν η πίεση στο νευρικό ιστό οφείλεται σε άλλο αίτιο και όχι στη δισκοκήλη. Για αυτό πρέπει να γίνεται πολύ καλή επιλογή των ασθενών που θα υποβληθούν σε δισκοπλαστική.

Η δισκοπλαστική με gel είναι μία υψηλά εξειδικευμένη τεχνική που διεξάγεται από ειδικά εκπαιδευμένους ορθοπεδικούς χειρουργούς. Επικοινωνήστε με τον εξειδικευμένο ορθοπεδικό χειρουργό Δρ Γεώργιο Μπεσίρη για μία εξατομικευμένη διάγνωση και θεραπεία του προβλήματός σας.

 

αρθροσκόπηση γόνατος

αρθροσκόπηση γόνατος