Βιογραφικό

O Δρ. Γεώργιος Μπεσίρης, είναι Χειρουργός Ορθοπεδικός.

Η πολύχρονη εμπειρία του σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία, καθώς και στην ιατρική κάλυψη ποικίλων αθλητικών συλλόγων, παράλληλα με την θεώρηση της ιατρικής ως λειτούργημα, τον οδήγησε στην ίδρυση της Orthopedia, με στόχο την παροχή ορθοπεδικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και την ολοκληρωμένη θεραπευτική παρέμβαση για κάθε ορθοπεδικό πρόβλημα.

Γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1979 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από τους Καλαρρύτες Ιωαννίνων.

Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει έναν γιό και δυο κόρες.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, 1999-2006.

Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με διδακτορικό με θέμα “Συγκριτική μελέτη της τοπικής χρήσης του τρανεξαμικού οξέος στην ολική αρθροπλαστική γόνατος (ενδοαρθρική – περιαρθρική έγχυση)”.

O Δρ. Γεώργιος Μπεσίρης συμμετέχει ενεργά, τακτικά και συστηματικά (ως βοηθός του ΔΕΠ του “Ανατομείου”) κατά την προετοιμασία και διενέργεια των Εργαστηριακών Ασκήσεων αλλά και της ανατομικής διδασκαλίας στην αίθουσα Ανατομών της Ιατρικής Σχολής μέχρι και σήμερα.

Ως φοιτητής το 2001 ίδρυσε την Ιατρική Εταιρεία Κάλυψης Αθλητικών Διοργανώσεων ( Ι.Ε.Κ.Α.Δ ) προσφέροντας υπηρεσίες σε όλους τους τύπους αθλητικών εκδηλώσεων ( Ποδόσφαιρο – Τουρνουά 5×5 – Μπάσκετ – Καράτε – Ξιφασκία – Πόλο – Χόκεϋ ).

Το 2006 ανέλαβε αντιπρόεδρος υγειονομικής επιτροπής στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής ( Ε.Π.Σ.Δ.Α ) και λίγο αργότερα την ιατρική κάλυψη της ποδοσφαιρικής ομάδας Φυλής “Θρασύβουλος”.

Έλαβε την ειδικότητα του Χειρουργού – Ορθοπεδικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “Θριάσιο” και Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “Π. και Αγλαΐας Κυριακού”.

Το 2013 ίδρυσε την Orthopedia, με στόχο την παροχή ορθοπεδικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και την ολοκληρωμένη θεραπευτική παρέμβαση για κάθε ορθοπεδικό πρόβλημα.

Διετέλεσε μέλος της Επιστημονικής Λέσχης Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών.

Είναι επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής, της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πολλών επιστημονικών συνεδρίων.