επιλογή ορθοπεδικού

Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο Ορθοπεδικό;

Η επιλογή ενός Ορθοπεδικού και δη ενός Ορθοπεδικού Χειρουργού, είναι μια σημαντική απόφαση καθώς η Ορθοπεδική Χειρουργική αποτελεί ένα δύσκολο και απαιτητικό πεδίο της Ιατρικής. Ενδεχομένως, το πώς να επιλέξετε τον καλύτερο Ορθοπεδικό Χειρουργό μπορεί να επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες, όμως η τελική απόφαση είναι δική σας. Ως εκ τούτου ο εξειδικευμένος Ορθοπεδικός Χειρουργός Δρ. Γ. Μπεσίρης δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.

Συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τον καλύτερο Ορθοπεδικό;

Ίσως το πρώτο και βασικότερο βήμα είναι να αναζητήσετε το βιογραφικό του Ορθοπεδικού. Ο Ορθοπεδικός θα πρέπει να παραθέτει στο site (ιστοσελίδα) του το αναλυτικό βιογραφικό ώστε οι ασθενείς να μπορούν να γνωρίζουν τι ακριβώς και που έχει διδαχθεί, αλλά και που έχει ασκήσει την πρακτική του.
Οι Ορθοπεδικοί που έχουν πραγματοποιήσει μεγάλο όγκο επεμβάσεων, έχει αποδειχθεί ότι παρουσιάζουν καλύτερα αποτελέσματα από κάποιον ιατρό με λιγότερες επεμβάσεις στο βιογραφικό του. Είναι ωφέλιμο ο ασθενής να αναζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με τις σπουδές του Ορθοπεδικού καθώς και να εντοπίσει τον τομέα της ειδίκευσής του. Τέλος, είναι σημαντικό να έχει αναρτήσει ο Ιατρός τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει, καθώς επίσης και την όποια εμπειρία στο εξωτερικό (παρακολούθηση σεμιναρίου ή άσκηση του επαγγέλματος).

Εξίσου σημαντικό ρόλο στο πως να επιλέξετε τον καλύτερο Ορθοπεδικό διαδραματίζουν και οι συστάσεις. Οι συστάσεις από άλλους Ιατρούς που εμπιστεύεστε (π.χ. ο Παθολόγος σας) και απο φίλους και συγγενείς, που ενδεχομένως να μπορούν να επιβεβαιώσουν την εμπειρία του, αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο στην επιλογή του Ορθοπεδικού. Συστάσεις επίσης μπορούν να δοθούν και από κάποιον άλλον εργαζόμενο στον κλάδο της Υγείας, όπως για παράδειγμα έναν Φυσικοθεραπευτή. Οι κριτικές που υποβάλλονται από ασθενείς στο site του Ιατρού ή άλλες πλατφόρμες, πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη.

Έτερο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του καλύτερου Ορθοπεδικού είναι η συζήτηση μαζί του. Είναι σημαντικό να αισθανθείτε ασφαλείς στην κουβέντα, να απαντηθούν οι απορίες σας και μάθετε περισσότερα για το πρόβλημα που σας απασχολεί και τις διαθέσιμες θεραπείες του (συντηρητικές ή επεμβατικές). Αν πρόκειται για χειρουργική αντιμετώπιση, καλό θα είναι να ρωτήσετε περισσότερα για την εμπειρία του Ιατρού και τις επιπλοκές που τυχόν παρουσιάστηκαν. Είναι βασικό να δημιουργηθεί σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ιατρού και ασθενή.

Κρίσιμη παράμετρος για την λήψη μιας τέτοιας απόφασης είναι και το ιατρείο ή το συνεργαζόμενο νοσοκομείο ή συνεργαζόμενη κλινική αλλά και η ομάδα του Ιατρού. Προτιμήστε ένα μεγάλο και οργανωμένο νοσοκομείο με την στήριξη πολλαπλών ιατρικών ειδικοτήτων. Ένα ιατρείο με άρτιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ή τα οργανωμένα χειρουργεία που πραγματοποιούνται με διεθνείς πιστοποιήσεις, αποτελούν μια ένδειξη σοβαρού επαγγελματία. Άλλωστε οι επεμβάσεις που διενεργούνται σε ένα οργανωμένο νοσοκομειακό περιβάλλον, συνοδεύονται από μικρότερα ποσοστά ορισμένων μετεγχειρητικών επιπλοκών, όπως λοιμώξεις.

Η επιλογή του Ορθοπεδικού είναι σημαντικό να γίνει με γνώμονα την εξειδίκευσή του. Για παράδειγμα, ένας ορθοπεδικός ενδέχεται να ειδικεύεται στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, ή στην ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος, ή στην αποκατάσταση των παθήσεων του ισχίου κτλ. Συνεπώς, έχει νόημα να απευθυνθεί ο ασθενής σε κάποιον που ειδικεύεται στο πρόβλημά του. Μπορείτε να βρείτε όλες αυτές τις πληροφορίες στον ιστότοπο του ιατρού. Kαι φυσικά ένα τηλεφώνημα θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Μην αφήνετε στην τύχη την εύρεση ενός Ορθοπεδικού. Επικοινωνήστε άμεσα με τον εξειδικευμένο Ορθοπεδικό Χειρουργό Δρ. Γ. Μπεσίρη προκειμένου να μάθετε περισσότερα για τα πεδία εξειδίκευσής του αλλά και για τα διαπιστευτήριά του. Εμπιστευτείτε την πολυετή εμπειρία του.

ρήξη μηνίσκου χιαστού