εκφυλιστική νόσος μεσοσπονδύλιου δίσκου

Αποκατάσταση μετά τη Δισκοπλαστική

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Αποκατάσταση μετά τη Δισκοπλαστική

  Η δισκοπλαστική είναι μια τεχνική αντιμετώπισης για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης. Πιο συγκεκριμένα εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της κήλης του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Κατά την επέμβαση γίνεται ένεση με ειδικό gel στο μεσοσπονδύλιο δίσκο. Απώτερος σκοπός της επέμβασης είναι η ανασυγκρότηση του δίσκου και η άρση της νευρικής πίεσης, η οποία είναι και η πηγή πόνου στα κάτω άκρα. Η δισκοπλαστική είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, αναίμακτη και εκτελείτε υπό τοπική αναισθησία.

   

  Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η δισκοπλαστική;

   

  Η κύρια πάθηση που αντιμετωπίζεται με δισκοπλαστική είναι η κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου ή αλλιώς δισκοκήλη. Κατά αυτή την πάθηση ο μεσοσπονδύλιος δίσκος, προκαλεί οσφυαλγία και πίεση στη νευρική ρίζα. Σαν αποτέλεσμα δημιουργείται και ισχιαλγία.

   

  Ποια είναι η διαδικασία της δισκοπλαστικής;

   

  Αρχικά γίνεται τοπική αναισθησία στον πάσχοντα δίσκο. Έπειτα γίνεται εισαγωγή ενός λεπτού οδηγού και εγχύεται βιοϋλιοκο για την ανασύσταση του κατεστραμένου δίσκου. Η διαδικασία δεν ξεπερνάει τα 35 λεπτά και η πόνοι υποχωρούν άμεσα.

   

  Πως γίνεται η αποκατάσταση της δισκοπλαστικής;

   

  Η αποκατάσταση μετά την επέμβαση εξαρτάται από τη σοβαρότητα της περίπτωσης. Αφού ολοκληρωθεί η επέμβαση, ο ασθενής λαμβάνει εξιτήριο την ίδια κιόλας μέρα. Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι σχεδόν άμεση. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν σε διάστημα μιας εβδομάδας. Εάν όμως η εργασία του ασθενούς απαιτεί υψηλή σωματική ένταση, τότε η επιστροφή του στην εργασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 6 εβδομάδες. Επίσης, όποια νευρολογικά συμπτώματα υπάρχουν, παύουν μετά από δύο εβδομάδες.

   

  Τι πρέπει να προσέξετε κατά την αποκατάσταση μετά την δισκοπλαστική;

   

  Οι επιπλοκές είναι σπάνιες αλλά μπορεί να προκύψουν. Σε περιπτώσεις που η εκφύλιση του μεσοσπονδυλίου διαστήματος είναι προχωρημένη, υπάρχει η περίπτωση μη ανακούφισης των συμπτωμάτων.

   

  Εάν πάσχετε από κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου, ή έχετε κάποια απορία σχετικά με κάποια πάθηση της σπονδυλικής στήλης, απευθυνθείτε στον εξειδικευμένο ορθοπαιδικό χειρουργό Δρ. Γεώργιο Μπεσίρη. Επικοινωνήστε μαζί του και λάβετε εξειδικευμένη διάγνωση και θεραπεία για το πρόβλημά σας.